Sprawne zarządzanie gastronomią. Co warto wiedzieć?
Zamiast kasy fiskalnej
W gastronomii kasa fiskalna już nie wystarcza. Zamiast niej powinniśmy zaopatrzyć się w szybki program do obsługi sprzedaży, odbywającej za pomocą dotykowego ekranu. Taki program nie tylko będzie służył do składania zamówień, lecz także pozwali stworzyć dogłębną analizę zysków. Za jego pośrednictwem można także składać zamówienia online i kontrolować stany magazynowe. Dzięki takiemu programowi bieżące, sprawne zarządzanie gastronomią będzie dużo łatwiejsze, podobnie jak obsługiwanie sali i stolików.Inwentaryzacja
Kolejną zaletą omawianych oprogramowań jest możliwość przeprowadzenia dzięki nim sprawnej i szybkiej inwentaryzacji. Wprowadzając do niego wszystkie produkty, które mamy na stanie, łatwiej będziemy w stanie kontrolować ich zużycie. Warto zaopatrzyć się w taki program zwłaszcza w przypadku dużych lokali gastronomicznych, w których inwentaryzacja jest czasochłonnym, długim i żmudnym procesem. Programy takie umożliwiają również sprawną i szybką realizację zamówień, a także wprowadzanie na bieżąco zmian w zamówieniach.Stan magazynów
Oprogramowanie proponowane przez na przykład renomowaną firmę INTENT SALES, pozwoli także sprawnie zarządzać stanem towarów, zgromadzonych w magazynach naszej restauracji. Dzięki nim nie będziemy robili zbyt dużych zakupów, a następnie mrozić zbyt dużej ilości towarów.Zarządzenie personelem
Inną zaletą omawianego produktu jest fakt, iż pomaga on także w znacznym stopniu zarządzać personelem i kapitałem ludzkim. Za jego pośrednictwem zatem pracownicy będą mogli komunikować się między sobą oraz składać różne podania on-line, w tym podania o urlop czy zwolnienia. Takie programy pozwalają także łatwiej kontrolować pracę personelu, dzięki funkcji przeprowadzania przy ich pomocy ewaluacji. Będą zatem pomagać w pracy nie tylko właścicielowi lokalu, lecz również jego menedżerom i osobom, odpowiadającym za pracę personelu.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana