Catering okolicznościowy i stały – obiadowe dania kuchni polskiej
Jak wybrać firmę cateringową?
Najlepszą firmą cateringową są restauracje stacjonarne, które przygotowały się na dodatkową usługę związaną z dowozem jedzenia do klienta indywidualnego lub instytucjonalnego. Taką działalność prowadzi polecany przez klientów Bar na Tuwima w Łodzi, wyróżniający się bogatą ofertą dań obiadowych, które smakują jak tradycyjne obiady domowe kuchni polskiej. Coraz częściej osoby wybierające usługi cateringowe skłaniają się właśnie ku klasycznym polskim daniom. Mowa tutaj zarówno o pojedynczych zamówieniach – można zauważyć tendencję odchodzenia od częstego zamawiania fast food-ów – jak i zorganizowanych zleceniach cateringowych (komunie, stypy czy chrzciny).Catering okolicznościowy i stały
Catering okolicznościowy związany jest z obsługą kulinarną takich uroczystościami jak wesela, chrzciny czy komunie. Bardzo często zamawia się go również na konsolacje, wigilie firmowe, a także obchody rocznic ślubów. Wśród zamawianych dań królują potarwy kuchni polskiej. Catering stały wykorzystywany jest zaś przez firmy. Zaliczyć do nich można zarówno korporacje, jak i duże ośrodki przemysłowe. Podobnie jest w przypadku firm budowlanych. Niejednokrotnie ze względu na nienormowany czas pracy swoich pracowników muszą zapewnić im odpowiedni posiłek. Catering stały najczęściej opłacany jest przez firmę – jako dodatek socjalny – ale zdarza się, że decyduje się na niego zorganizowany zespół pracowniczy. Firmy coraz częściej korzystają z usług cateringowych, zwłaszcza że dostarczane od wyspecjalizowanych podmiotów gastronomicznych obiady wyróżniają się domowym smakiem, niską ceną i świeżością, a w dodatku porcje obiadowe są naprawdę duże. Firmy cateringowe dbają o to, aby ich potrawy były przewożone w specjalnych garnkach i pojemnikach termicznych, utrzymujących ciepło, a także aromat. Oferują szybką dostawę pod same drzwi.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana