Przedsiębiorca
21 grudnia 2018

Gdzie zorganizować udaną imprezę firmową?

Coraz więcej firm dba o to, aby integrować swoich pracowników, co znacznie wpływa na prawidłowe relacje w zespole, a także na efektywniejszą pracę. Dzisiaj skutecznym sposobem na budowanie poprawnych stosunków między zatrudnionymi, a także kontrahentami, są gale biznesowe, a także imprezy firmowe. Najlepsze z nich są organizowane podobnie, jak imieniny, chrzciny, wesela, czy komunie, czyli w ramach zasad polskiej gościnności z uginającymi się od potraw stołów. Dowiedz się zatem, gdzie warto organizować imprezy firmowe.

Wybierz modną restaurację w ciekawej lokalizacji

Dzisiaj imprezy firmowe nie są organizowane tylko i wyłącznie w miastach, w których znajdują się siedziby przedsiębiorstw. Bardzo popularne są obecnie weekendowe wyjazdy integracyjne, nawet kilkudziesięciu pracowników, którzy w ten sposób docenieni są za swój wkład w rozwój danej organizacji. To wtedy, warto zagwarantować im niepowtarzalny czas np. na Mazurach. Między innymi ten region, często gości duże firmy i ich zarządy, które organizują także większe gale biznesowe z kontrahentami zagranicznymi. Jak jednak wybrać najlepszą z możliwych restauracji? Przede wszystkich określ jej położenie. Ważne, aby znajdowała się w ciekawym miejscu, np. nad rzeką, czy jeziorem, czy przy starówkach i rynkach miast oraz miasteczek. Istotne jest też to, aby mogła pomieścić znaczną liczbę gości, wyróżniała się wysokimi standardami obsługi klientów, a także niezwykłą aranżacją pomieszczeń. Zadbać należy również o to, aby łatwo można było się do niej dostać i pozostawić samochód, bądź autokar. Polecanym miejscem przyciągającym firmy z całej Polski, jest zatem między innymi restauracja Horyzont, która mieści się na Mazurach w Olecku, blisko Suwałk. To tam organizowane są także osiemnastki, imieniny, rocznice, konsolacje, wesela, oraz Komunie Święte. Takie placówki oferują także pełne usługi cateringowe z np. obiadami abonamentowymi i tymi na telefon.

Postaw na kuchnię polską!

Ważnym elementem imprezy firmowej w restauracji, jest dobrze przygotowane menu! Dzisiaj najlepiej opierać się o dania kuchni polskiej, które nie tylko kocha większość z nas, ale także są idealne do zabaw nawet do białego rana. W przypadku kontaktów z zagranicznymi partnerami, ukażą zaś polską kulturę oraz sposoby goszczenia. Warto zatem postawić na menu składającego się z takich dań, jak: rosół z kury, rosół z kaczki, pomidorowa, ogórkowa, krupnik, szczawiowa, kalafiorowa, grochowa, żeberka w sosie własnym, żeberka w coli i miodzie, żeberka w kapuście, kartacze, bitki, gulasz wieprzowy, golonka na kapuście, karkówka w sosie czosnkowym, karkówka w sosie myśliwskim, kurczak pieczony, kurczak z rożna, wątróbka drobiowa, devolay, udko faszerowane, pierś w sezamie, czy żołądki w śmietanie. Nie zapomnij o rybach, a także pierogach w różnych smakach!